Fyllda grahamsformar

Serverar: 40 portioner

Gott att göra till jul.

Ingredienser

  • 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker. råsocker eller farinsocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör/margarin till formen
  • Råsocker till formen
  • Förslag på smaksättning
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 msk kakao
  • 1 g saffran
  • Ca 400 g bär eller frukt i bitar, färsk
  • Ca 250 g russin eller annan torkad frukt
  • 100 g rivna morötter
  • 200 g avrunnen krossad ananas
  • 50 g valnötter
  • 300 g riven squash
  • Rivet skal av 1 lime
  • Garnering
  • Florsocker, valfri smak, utrört i lite vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan.
    3. Garnera kakan efter önskemål.
    4. Fler tips på garnering: 200 g Philadelphia färskost naturell 2½ dl florsocker Rivet skal av 1 citron 3 dl florsocker 1 msk kakao ½ dl kaffe 50 g smält smör/margarin Strö på kokosflingor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben