Fyllda honungsgifflar.

Serverar: 36 portioner

Dessa luftiga gifflar, med ett krämigt, sött och lite syrligt innehåll, sprider en ljuvlig doft i köket. Färskost är mycket gott som fyllning i både söta och salta bakverk.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl rumstempererad mjölk
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • ½ dl honung
  • 8-9 dl fint vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 150g philadelphiaost
  • ½ dl honung
  • Pensling
  • ½ dl smält honung
  • Instruktioner

    1. Vispa samman jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt smör, ägg, honung, mjöl och vaniljsocker.
    2. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig och blank deg. Låt degen jäsa i 15 minuter.
    3. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda degen smidigt. Dela den sedan i 6 delar. Forma varje del till en rund boll.
    4. Blanda färskost och honung till fyllningen.
    5. Kavla ut varje bulle så att den blir 15-20 cm. i diameter. Skär varje rundel i 6 tårtbitar.
    6. Fördela fyllningen på tårtbitarna. Rulla ihop giffeln in mot mitten och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt gifflarna jäsa i 50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    7. Grädda gifflarna i 5-6 minuter eller tills de fått färg. Pensla dem med smält honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sigelsdotter 3 december 2009

    Hej Berit.Har idag gjort Honungsgifflar.Dom var goda men jag gjorde dom för små.Har du bakat dom.vihörs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben