Fyllda kalvrulader

Serverar: 4 portioner

Så gott!

Ingredienser

  • 8 tunna skivor kalvinnanlår
  • 100 g rökt skinka
  • 2 dl hackad gul lök
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl oxbuljong
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken gyllenbrun. Tillsätt ströbrödet, den hackade skinkan och tomatpurén. Blanda om väl.
    3. Salta och peppra köttskivorna. Lägg 1 msk fyllning på varje köttskiva. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
    4. Pudra mjölet över resterande fyllning i stekpannan. Rör om och späd med buljongen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker gryta med lock.
    5. Bryn köttrullarna runt om i hälften av smöret. Lägg därefter ner dem i såsen. Fördela smöret i små klickar över köttet och strö över paprikapulvret.
    6. Sätt grytan, med lock, i nedre delen av ugnen och stek i 45 minuter. Späd med mer buljong under stekningen om det verkar torrt.
    7. Servera rätten med pasta och en skål grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben