Fyllda kotletter

Serverar: 4 portioner

En fantastisk champinjon- och valnötsfyllning förvandlar vanliga kotletter till en gourmeträtt. Servera kotletterna med nypotatis.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g champinjoner, finhackade
  • 50 g valnötskärnor, finhackade
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färsk, hackad salvia eller 1 tsk torkad
  • Garnering
  • Vattenkrassen
  • Apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär ut en ficka i varje kotlett. Lätt kotletterna i frysen 20 minuter innan de ska snittas. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fräs den i 3 minuter tills den mjuknar. Tillsätt svampen och fräs ytterligare 3 minuter. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen.
    2. Sätt ugnens grill på medelvärme. Pressa in fyllningen i kotletterna och fäst ihop dem med en tandpetare. Lägg först tandpetarna i vatten så bränns de inte vid. Lägg kotletterna på ett grillgaller.
    3. Grilla kotletterna i ca 20 minuter tills köttskyn är genomskinlig, det ser du när du sticker kotletterna i den tjockaste delen. Garnera med vattenkrassen och apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Våra goda middagar i Annecy!
    Middagen igår var väldigt fransk och avnjöts under många timmar med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben