Fyllda kronärtskockor

Serverar: 6 portioner

Ett enkelt och elegant tillbehör till en festmåltid, de här kronärtskockorna har en läcker fyllning av smör, spenat, vitlök och parmesan och gräddas i ugnen.

Ingredienser

  • 6 kronärtskockor
  • 6 skivor vitt osötat bröd
  • 3 msk smör
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 170 g späd spenat
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl riven parmesanost
  • 1 dl buljong
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa kronärtskockan genom att skära av toppen och stjälken. Öppna den försiktigt och skrapa ur borsten som sitter i mitten med hjälp av en matsked och släng den. Skölj kronärtskockorna och ställ dem trångt i en ugnsfast form. Ställ åt sidan.
    2. Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna dem sedan. Mixa brödet i en mixer och ställ åt sidan.
    3. Smält smöret i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs under omrörning tills den börjar dofta. Rör ner spenaten och värm cirka två minuter, tills spenaten har mjuknat.
    4. Blanda ner bröd, paprikapulver, oregano och peppar. Ta av från värmen och rör ner 2 dl parmesanost, buljong och ägg.
    5. Portionera upp cirka 1 dl fyllning i varje kronärtskocka. Täck över med aluminiumfolie och baka i ugnen 30 minuter. Ta av aluminiumfoliet och baka ytterligare 15 minuter tills fyllningen är gyllene. Strö över resten av osten och servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben