Fyllda kycklingklubbor

Serverar: 4 portioner

När man fyller kycklingklubborna blir de riktig festmat.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • Fyllning
  • 4 skivor rökt kalkonbröst
  • 4 tjocka skivor ost
  • 1-2 tomater
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingklubborna om de är djupfrysta.
    2. Lossa skinnet på klubborna så att det blir en ficka mellan kött och skinn. Det gör du enklast genom att sticka in tummen under skinnet och lossa det lätt.
    3. Fyll fickorna med kalkonbröst, ostskiva och tjocka tomatskivor. Drag tillbaka skinnet över fyllningen.
    4. Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt soja, salt, peppar och oregano. Pensla kycklingklubborna med kryddsmöret. Lägg klubborna i långpannan.
    5. Stek mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Bjud kokt ris eller klyftpotatis och sallad till eller en pastasallad. Ugn 200°
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben