Fyllda laxknyten

Serverar: 4 portioner

Smått, elegant och vldigt enkelt. Denna förrätt lagar du i en handvändning och alla kommer att älska den.

Ingredienser

  • 12 skivor rökt lax
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1-2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 shalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa blandade färska örter
  • Gräslöksstrån att binda samman med
  • Garnering
  • Ruccolablad
  • Instruktioner

    1. Rör samman kesella och gräddfil. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och kajennpeppar. Skala och hacka shalottenlöken fint och blanda ner den i kesellablandningen. Skala och pressa ner vitlöken.
    2. Skölj och skaka örterna torra. Knip av bladen och hacka dem fint. Blanda ner örterna i kesellablandningen.
    3. Bred ut laxskivorna på en plan yta och lägg kesellablandningen ungefär på mitten. För samman laxskivorna över fyllningen och knyt om med gräslöksstrån, se bilden.
    4. Skölj och skaka ruccolabladen torra. Fördela bladen på fyra tallrikar och lägg på laxknytena.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben