Fyllda mandelmuffins

Serverar: 18 portioner

Lättbakade och goda muffins för alla mandelälskare. Glutenfria.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 1 dl glutenfri mix, Semper
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • Kesella vanilj
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka mandeln riktigt fint, använd gärna en matberedare. Finriv bittermandeln och blanda i tillsammans med mix och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda försiktigt ner mandelblandningen till en slät smet. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
    4. Toppa muffinsarna med en klick vaniljkesella och några färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben