Fyllda mandelpannkakor

Serverar: 4 portioner

Fyllda med färsk frukt, chokladsås och vaniljglass.

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 50 g flagad mandel
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • Chokladsås
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 150 g valfri färsk frukt, per person
  • Till gratinering
  • 1-2 msk strösocker
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Pannkakor: Vispa ihop ägg, mjöl, 1 msk socker och salt. Späd med mjölk till en slät smet. Smula sönder mandeln och blanda i smeten. Smält smöret och vispa i smeten.
    2. Chokladsåsen: Rör ihop grädde, mjölk, kakao, socker och vaniljsocker och låt koka upp. Koka såsen i några minuter så att den tjocknar något.
    3. Skär frukten i 1-2 cm stora bitar. Grädda en stor eller 2 mindre pannkakor per person.
    4. Fyll pannkakorna med frukten, rulla ihop och lägg dem i en smord, ugnsfast form.
    5. Strö över 1-2 msk socker och sätt in pannkakorna i 225 graders ugnsvärme i 4-5 min.
    6. Servera dem varma med chokladsås och vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben