Fyllda mördegsbåtar

Serverar: 12 portioner

Dessa små båtar blir en perfekt inledning på festen, på buffén eller på middagen.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 1/3 dl vetemjöl eller 2 dl vetemjöl och 1 1/3 dl grahamsmmjöl
  • 100 g smör eller margarin + matfett till formarna
  • 1 krm salt
  • 1 knivsudd riven muskot
  • 2 krm rivet citronskal
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 bifftomat
  • 1 salladslök
  • 1 knippa persilja eller basilika
  • 4 dl keso
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 - 2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • Dessutom
  • Torkade ärter till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj 12 små avlånga pajformar med matfett. Lägg ingredienserna till degen i en matberedare och blanda snabbt till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar. Klä formarna med degen. Ställ formarna kallt i en timma.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå degen i varje form och fyll på med torkade ärter. Grädda formarna ca 10 minuter i het ugn. Ta ut formarna, ta bort ärter och papper. Stjälp upp dem på ett galler och låt svalna.
    3. Skölj tomaten och tärna den fint, ta bort blomfästet. Ansa och skölj salladslöken och skär den i fina ringar, även det gröna. Nyp av bladen på de färska örtkryddorna och strimla dem fint. Blanda keso, parmesan, örter, lök och tomat. Krydda med salt och peppar. Fyll formarna och garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben