Fyllda paprikabiffar

Serverar: 4 portioner

Fin stekyta och saftigt innehåll gör dessa fina biffar till en uppskattad middag. Servera gärna med stekt potatis och grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 30 g franskbröd
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 1 röd paprika
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 ägg
  • 1 msk inlagd grönpeppar
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1 - 2 droppar tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör eller margarin till stekningen
  • Instruktioner

    1. Mjuka upp brödet i vatten. Skala lök och vitlök. Skölj persiljan och skaka den torr mot hushållspapper. Hacka lök, vitlök och persilja fint.
    2. Dela paprikan, ta bort kärnor och sidoväggar och skölj sedan paprikahalvorna noga. Låt mozzarellan rinna av. Tärna osten och paprikan fint.
    3. Krama ur brödet. Blanda brödet med ägg, lök, vitlök, persilja och pepparkorn. Arbeta samman blandningen med färsen och krydda med kajennpeppar, tabasco och salt.
    4. Forma 8 biffar av färsen. Fördela paprika- och osttärningarna i mitten på varje biff. Vik upp färsen noggrant runt fyllningen. Hetta upp olja i matfett i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben