Fyllda pastasnäckor på tomatbädd

Serverar: 4 portioner

3 olika ostar fyller dessa smarriga pastasnäckor. Ett härligt alternativ till klassisk cannelloni.

Ingredienser

  • 500 g stora pastasnäckor
  • Olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar hela tomater, á 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 2½ dl grönsaksbuljong (på buljongtärning)
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • 125 g mozzarellaost
  • 250 g ricottaost
  • 50 g riven parmesanost
  • Grovmalen svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka pastasnäckorna al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla och blanda med lite olivolja så att de inte klibbar ihop.
    3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Häll tomaterna i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, vitlök, buljong och citronskal. Låt puttra i 15-20 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
    4. Grovriv mozzarellan och lägg i en bunke. Blanda ner ricotta och parmesan. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast går det med hjälp av en spritspåse.
    5. Häll tomatsåsen i en eldfast form och placera snäckorna ovanpå såsen med öppningen uppåt. Gratinera i ugn ca 15 minuter, eller tills snäckorna och osten fått lite färg.
    6. Krydda med svartpeppar och ringla på lite olivolja av god kvalitet. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben