Fyllda portionsbröd med curryräkor

Serverar: 4 portioner

Bästa brunchen för lata dagar.... Det här är en frasig macka med het fyllning. Den passar bra att servera som förrätt, kvällsrätt eller liten lunch.

Ingredienser

  • 4 frasiga portionsbröd, typ croissant
  • 500 dl räkor med skal
  • 1 röd paprika
  • 4 sallatsblad
  • Currydressing
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs curryn i smöret och låt svalna. Kyl sedan så att curryn blir helt kall. Rör ner i crème fraichen och krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
    2. Skala räkorna.
    3. Dela paprikan, ta ut kärnorna och skär delarna i tärningar. Skölj sallatsbladen.
    4. Skär “lock” i portionsbröden och lägg i sallatsbladen. Fördela räkorna och paprikatärningarna i bröden och klicka över currydressing. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben