Fyllda potatisbåtar

Serverar: 6 portioner

Tycker du om bakad potatis? Då kommer du att älska den här förrätten, potatis fylld med godsaker som bacon, ost och gräddfil.

Ingredienser

  • 6 bakpotatisar à 225 g
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 krm vitlökssalt
  • ½ krm kajennpeppar
  • 5 dl grovriven cheddar
  • 12 baconskivor, stekta, hackade
  • 3 msk rödlök, finhackad
  • 3 msk gräslök, klippt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stick hål i potatisarna med en gaffel. Baka 45-50 minuter tills mjuka.
    2. Rör gräddfilen luftig och tillsätt vitlökssalt och kajennpeppar, blanda väl och ställ åt sidan.
    3. Låt potatisarna svalna något, dela sedan dem på hälften. Gröp ur potatishalvorna, lämna ½ cm och ställ tillbaka potatisarna på plåten. Höj värmen till 225 grader.
    4. Fördela osten i potatishalvorna. Strö över bacon och baka cirka 6 minuter tills osten har smält.
    5. Ringla över gräddfil, strö över rödlök och gräslök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben