Fyllda potatisbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Klassiskt tillbehör lingon och vitkålssallad. Jag blandar crème fraiche och rårörda lingon. Jättegott till denna rätt, raggmunk och rårakor.

Ingredienser

  • Potatisbullar
  • 8 medelstora potatisar
  • Vatten
  • Salt
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 1 stor gul lök
  • 2 hg bacon
  • ½ tsk grovkrossad kryddpeppar
  • Till panering och stekning
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Skala och koka potatisen. Häll av vatten och låt potatisen ångas torr. Mosa potatisen och blanda med matfett och ägg. Krydda lätt. Hacka lök och bacon, fräs blandningen i sitt eget fett. Blanda i kryddpeppar och låt fräset svalna. Tag upp moset på bänk eller bakbord och forma till en rulle. Skär rullen i 8-12 skivor. Gör en grop i varje potatisbulle, lägg i fyllning och täck omsorgsfullt med moset. Panera potatisbullarna i ströbrödet och stek läckert gyllene i medelvarm stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben