Fyllda potatiskakor

Serverar: 6 portioner

Gör något delikat av den annars så vardagliga potatisen - servera den med krämig äggröra och kallrökt lax.

Ingredienser

  • 350 g potatis av mjölig sort
  • 4 tsk finskuren gräslök + gräslöksstrån till garnering
  • 4 tsk vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör eller margarin till formen
  • Smör eller margarin till stekning
  • 4 skivor färskrökt, kall lax, 100 g
  • 1 tsk kapris
  • Äggröra
  • 4 stora ägg, frukostägg
  • 8 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Potatiskakorna: Skala, skölj och dela potatisen i bitar. Lägg dem i en matberedare. Hacka gräslöken. Tillsätt mjöl, ägg, mjölk, gräslök, pepparrotsvisp, salt och peppar. Mixa till en grov smet.
    2. Smörj en stekpanna och 6 äggpocheringsringar med lite matfett. Hetta upp pannan på medelvärme. Fördela potatissmeten i ringarna. Stek i 6 minuter, vänd på ringarna och låt steka ytterligare 6 minuter på andra sidan. Ta bort ringarna. Har du inga ringar så kan du steka små potatisplättar som du formar runda med hjälp av stekspaden direkt i stekpannan.
    3. Rör ihop ägg, vatten och salt till äggröran. Smält matfettet i en kastrull, häll i röran och låt stelna på svag värme. Rör försiktigt.
    4. Lägg upp potatiskakorna på tallrikar. Fördela äggröra, lax, kapris och gräslöksstrån ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben