Fyllda rånskålar

Serverar: 8 portioner

Goda rånskålar med god fyllning. Lite jobb att göra men är så goda.

Ingredienser

  • Rån
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl kallt vatten
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 korv 500 g risgrynsgröt
  • 2 dl Grädde
  • 1 liten burk mandarinklyftor
  • 1 kiwi
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt vatten och resten av ingridienserna och vispa i hop. Grädda rånen i rånjärn. Blir dom kladdig och fasnar så tillsätt mera smör. Lägg det färdiga råner över en kopp och låt stelna till. Förvara dem sedan i en tätsluten burk.
    2. Fyllning: Låt mandarinerna rinna av i sil. Vispa grädden ganska hårt, rör ner gröten,vaniljsocker och hälften av mandarinklyftorna.
    3. Klicka ner fyllningen i skålarna, det ska vara nästan upp till kanten. Garnera med klyftorna och kiwi.
    4. Du kan även fylla med: Jordgubbar. Hallon. Smulltron Hjortron.
    5. Smaken efter högtid eller tycke..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben