Fyllda sikrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God fisk i underbar gräddsås

Ingredienser

  • 4 sikfiléer
  • 1 brk ansjovis
  • 2 msk finklippt dill (enl . originalrecept 2 msk kapris)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 150 g stora skalade räkor
  • 2 - 3 dl grädde
  • svartpeppar
  • (salt)
  • dill till garnering
  • Instruktioner

    Mixa ansjovisfiléer, dill, räkor, citronsaft och socker till fyllning. Ta bort ben och skinn av sikfiléerna. Fördela fyllningen på fiskfiléerna och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare och rada dem i en smord ugnsform. Häll grädden över och dra några drag med svartpepparkvarnen. Strö eventuellt på litet salt, men kom ihåg att fyllningen är salt av ansjovisen. Grädda i 200-225 grader ca 40-50 minuter. Ös över rulladerna en gång mot slutet av tiden. Garnera med dill och servera med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben