Fyllda skinkrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och god rätt att bjuda på till vardag och helg.

Ingredienser

  • 8 skivor färsk skinka eller picnicbog, 400-500 g
  • Ca 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g grovt hackade champinjoner
  • 1 röd paprika i tärningar
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 2 dl crème fraiche, gärna smaksatt med paprika och chili
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Fräs purjolök, champijoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver. Häll på 2-3 msk cr"eme fraiche.
    2. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst ihop dem med en tandpetare.
    3. Får du fyllning över blanda ner den i såsen. Bryn rullarna några i sänder runt om i olja i en stekpanna.
    4. Krydda dem med salt och peppar. Lägg över rullarna i en kastrull. Häll på lite vatten och låt rulladerna eftersteka ca 5 minuter.
    5. Tillsätt resten av crème fraichen. Smaksätt med lite soja. Låt rulladerna puttra under lock ett par minuter .
    6. Serveringsförslag: Ris, broccoli och finstrimmlad röd paprika

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilas 15 juni 2009

    Mmmm! Supergott! Vi bytte ut champinjonerna mot några matskedar mjukost Grevé, eftesom stora delar av familjen inte äter svamp. Det blev väldigt gott! Tack för receptet! Mvh Lilas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben