Fyllda skinkrullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Rullar av skinkskivor fyllda med purjolök,svamp och paprika i en läcker sås på crème fraiche med smak av paprika och chili.

Ingredienser

  • 8 skivor färsk skinka eller picnicbog, 400-500 g
  • ca 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g grovt hackade champinjoner
  • 1 röd paprika i tärningar
  • ½-1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 burk, 2 dl crème fraiche, gärna smaksatt med paprika och chili
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk soja
  • TILLBEHÖR
  • Kokt jasminris
  • strimlad röd paprika
  • kokt broccoli
  • Instruktioner

    Sätt på riset. Gör fyllningen - fräs purjo, champinjoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver.Häll på 2-3 msk crème fraiche. Koka broccolin. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst ihop dem med tandpetare. Får du fyllning över så blanda ner den i såsen. Bryn rullarna några i sänder runt om i olja i en stekpanna. Krydda dem med salt och peppar. Lägg över rullarna i en kastrull. Häll på lite vatten och låt rulladerna eftersteka ca 5 minuter.Tillsätt resten av crème fraichen. Smaksätt med lite soja. Låt rulladerna puttra under lock ett par minuter medan du lägger upp tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pingu 4 oktober 2008

    Fantastiskt gott! En bjudrätt ju. Tack för ett kanonrecept:)

    stuffan 14 november 2008

    hackade i en hel chili starkt men asgott tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben