Fyllda skinkschnitzlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och gott. Passar både som vardagsmat och som bjudrätt. Variant av ett viktväktarrecept.

Ingredienser

  • ca 600 g skinkschnitzlar (8 mindre eller 4 stora)
  • salt
  • Grovmalen svartpeppar eller pepparmix
  • 1 paket mozzarella light , skivad
  • 4 skivor rökt skinka eller mager salami
  • 1 tomat, skivad
  • Smör/margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ev. lite Maizena
  • Tandpetare
  • Instruktioner

    1. Banka ut schnitzlarna lite grann, salta och peppra. Lägg sedan på mozzarella, skinka (eller salami) och tomat på ena halvan om du har stora schnitzlar annars på hälften av schnitzlarna. Vik stora schnitzlar dubbelt alt. täck de schnitzlar som fått fyllning med en en utan. "Nåla" ihop med tandpetare. Stek i smöret ca 5 minuter på varje sida. Ta ur schnitzlarna ur stekpannan och håll varma.
    2. Vispa ur pannan med vatten och ha i en buljongtärning samt grädden. Vill du ha en tjockare sås kan man reda med lite maizena.
    3. Servera med sallad och potatis, kokt, klyft, pressad eller stekt allt utifrån tid, tillfälle och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 11 augusti 2010

    Hej vi åt den igår mycket god blir nog i repris 5 p monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben