En härlig vår eller sommarlunch, eller varför inte till utflykten? Här har vi gjort två sorter, en med tonfisk och en med skinka. Räkna med att var och en äter två fyllda bröd som lunch.
Ingredienser
8 småfrallor
Fyllning med tonfisk
1 burk tonfisk
½ rödlök
1 tomat
2 msk kapris
8 svarta oliver utan kärnor
Fyllning med skinka
100 g kokt skinka
1 klump mozzarella
1 tomat
1/4 slanggurka
Dressing
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
Salt
Malen svartpeppar
½ tsk torkad dragon
Instruktioner
- Tonfiskfyllning:
Häll av spadet från tonfisken. Dela i bitar och lägg i en skål. Skala och hacka löken. Skölj tomaterna, halvera och peta bort kärnorna, skär i fina klyftor. Strimla sellerin. Blanda ihop lök, tomat, selleri och kapris med tonfisken.
- Skinkfyllning:
Strimla skinkan och skär mozzarellan i bitar. Skölj tomaterna, halvera och peta bort kärnor, skär i fina klyftor. Skär gurkan i bitar. Blanda samman.
- Dressing:
Rör ihop olja, vatten, salt och peppar samt dragon. Fördela hälften över tonfiskfyllningen och resten över skinkfyllningen.
- Skär toppen av portionsbröden. Kläm ihop det mjuka inkråmet i bröden och fördela fyllningarna i bröden. Slå in varje bröd i en bit plastfolie om de ska tas med på utflykt.
Smaklig spis!
Liknande recept
Kommentarer (0)