Fyllda smördegskorgar

En läcker förrätt som bekymmerslöst och enkelt kan förberedas i god tid så att man får tid att ägna sig åt gästerna när de kommer.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 4 msk passerade, konserverade tomater
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 tomater
  • Mjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Lägg de djupfrysta smördegsplattorna bredvid varandra och låt dem tina. Skär kycklingfiléerna i mycket fina tärningar. Ansa och skölj purjolöken noga och skär den och det gröna i fina strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
    2. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek köttet ljust - bryn inte - tillsätt lök och vitlök och låt det steka med en kort stund. Blanda ner de passerade tomaterna. Krydda med salt, peppar och söndersmulad rosmarin och låt alltsammans svalna. Tärna mozzarellan fint och blanda med parmesanosten. Vänd ner osten i köttblandningen. Skölj och skiva tomaterna fint, ta bort blomfästet.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Skölj sufflé eller muffinsformar med kallt vatten. Torka inte ur dem.
    4. Kavla ut smördegen på lätt mjölat underlag. Skär ut 2 rundlar, ca 12 cm i diameter, ur varje platta och lägg dem i formarna. Fördela fyllningen i de små korgarna, täck varje korg med 1 tomatskiva, salta och peppra lite. Grädda korgarna gyllenbruna i varm ugn, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben