Fyllda smörgåsgifflar

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt att ta med på utflykten som den färdiga mackan!

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 8-9 dl mjöl
  • 12 skivor ost
  • 6 skivor rökt skinka
  • Ägg och vallmofrö till pensling
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en panna och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör sedan ut detta med jästen. Rör i salt, ägg och det mesta av mjölet. Jäs i 30 minuter. Dela degen i 2 stora delar. Kavla ut till en rund kaka. Skär ut trekanter, lägg på skinka och ost och rulla ihop till en giffel. Lägg på smord plåt och låt jäsa ytligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrö. Grädda i 8-10 minuter i 250 º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben