Fyllda spetspaprikor a la Massimo

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En liten twist på att fylla paprikorna med risoni istället och balansera upp med en kryddstark köttfärsås.

Ingredienser

  • 500 gr blandfärs 20%
  • 6-8 Spetspaprikor
  • 1 gullök
  • 1 vitlök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1/2 peperoni, välj styrka själv
  • 2 krm pimenton picante
  • 1/2 msk koriander pulver
  • 1/2 msk Cayenne
  • 1,5 msk soja
  • Risoni
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl parmesan, riven
  • Instruktioner

    Finhacka löken och fräs tills genomskinligt. Stek färsen. Tillsätt vinet och låt koka in. Lägg i buljongtärningen och alla kryddor. Häll på lagom med vatten. När allt har kokat in tillsätt, crème fraiche och parmesan. Koka risonin i tio minuter och häll i köttfärsen + lite stärkelsevatten från pastakoket och låt pastan suga åt sig alla smaker i 1-1,5 minuter. Rensa paprikan och skär av toppen för att kunna fylla. Sätt ugnen på ca 225 grader. Fyll paprikan med färsen och in i ugn ca 20 minuter. Ett tips är att använda en sked för att höja upp paprikan så att allt inte rinner ut. Ja sedan är det bara att servera. Med sallad eller som ni själva vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben