Kakorna blir mycket möra så det kan vara praktiskt att använda aluminiumformar och servera direkt ur dem. En liten mängd socker behövs för konsistensen!
Ingredienser
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
Fyllning
1 påse kokmarsan
1,5 dl mjölk
1-1,5 msk strösötningsmedel
Mandelspån till garnering
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Blanda mjöl, socker och smör till en deg. Låt degen vila en stund och tryck sedan ut den i små formar på en plåt.
Fyllning:
Vispa ut marsan pulver i mjölk i en kastrull. Koka upp och vispa tills det tjocknar. Tillsätt sötningsmedel.
Lägg en klick kräm i varje form. Strö över mandel.
Grädda formarna i nedre delen av ugnen 10-12 min.
Hej Tack för ditt foruminlägg,ska testa detta recept när min kompis kommer,hon är mandelallergiker. God Jul & tack !