Fyllda vaniljformar

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Kakorna blir mycket möra så det kan vara praktiskt att använda aluminiumformar och servera direkt ur dem. En liten mängd socker behövs för konsistensen!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 påse kokmarsan
  • 1,5 dl mjölk
  • 1-1,5 msk strösötningsmedel
  • Mandelspån till garnering
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Blanda mjöl, socker och smör till en deg. Låt degen vila en stund och tryck sedan ut den i små formar på en plåt.
    2. Fyllning: Vispa ut marsan pulver i mjölk i en kastrull. Koka upp och vispa tills det tjocknar. Tillsätt sötningsmedel. Lägg en klick kräm i varje form. Strö över mandel. Grädda formarna i nedre delen av ugnen 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marinkovic 18 december 2008

    Hej Tack för ditt foruminlägg,ska testa detta recept när min kompis kommer,hon är mandelallergiker. God Jul & tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben