Fyllda vegetariska paprikor med smak av rosmarin

Serverar: 4 portioner

Fyllda paprikor med massor av goda ingredienser i sig. Lätt att göra och är alltid trevligt att servera.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 3 dl ris
  • 4 paprikor
  • 1 gul lök
  • 200 g fast tofu
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk mörk sojasås
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • Svartpeppar
  • 150 g cashewnötter
  • 1 burk majs, 340 g
  • Tomatsås
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk citronjuice
  • ½ tsk örtsalt
  • Svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka upp vattnet med lite salt. Skölj riset och koka sedan på svag värme under lock i 15-20 minuter. Vattnet ska ha kokat bort. Dela paprikorna och skär ut kärnhuset. Ställ dem som små båtar i en gratängform. Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen i 25 minuter.
    3. Skala och hacka den gula löken och fräs i lite olja i några minuter i en kastrull. Smula ner tofun. Vänd ner tomatpuré, grönsaksbuljongtärning, sojasås, rosmarin, oregano och svartpeppar. Låt steka i 5 minuter. Finhacka 150 g cashewnötter och vänd ner tillsammans med en burk majs. Blanda sist ner det kokta riset och dra av från plattan.
    4. Blanda krossade tomater, agavesirap, citronjuice, örtsalt och svartpeppar i en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt bubbla på någon minut.
    5. Ta ut paprikorna och fördela risfyllningen i dem. Ringla över tomatsåsen och servera gärna med en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben