Små rulader som inte bara är smaskiga och nyttiga, utan även snygga att se på. Passar bra på bädden av tomatsås med en skiva lantbröd att doppa i såsen.
Ingredienser
2-3 zucchini
Olivolja till stekning
Salt
Svartpeppar
Fyllning
2 schalottenlökar
250 g kalv- eller nötfärs
1 dl små smulor av dagsgammalt bröd
1 uppvispat ägg
1 dl färskriven parmesanost
1 msk pinjenötter
1 msk finhackad persilja
50 g rökt skinka
Ca 1 tsk salt
Ca 1-2 krm svartpeppar
Tomatsås
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 torkad hel peperoncino (chili)
370 g hela tomater ev. krossade
1 msk färsk strimlad basilika alt. 1 tsk torkad
½ tsk salt
1 krm socker
Ev tandpetare
Servering
Lantbröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skär zucchinin i långa skivor ca ½ cm på längden. Värm olivolja i en stor stekpanna. Stek zucchiniskivorna i omgångar och lägg efterhand över skivorna på ett fat. Salta och peppra. Stek skivorna tills de mjuknat lite men fortfarande är spänstiga.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skär skinkan i små bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål, salta och peppra.
- Lägg en klick fyllning längst ut på zucchiniskivorna och rulla ihop dem. Fäst med en tandpetare eller lägg dem med skarvsidan nedåt i en smord ugnsform.
Sätt in zucchinin i ugnen ca 15-20 minuter.
- Värm olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon, fräs dem i 3-4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, basilika, salt och socker. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon som kastas. Låt såsen koka i 10-15 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
- Fördela tomatsåsen på tallrikar och lägg zucchiniruladerna på såsen. Servera med ett gott lantbröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)