Fyllig köttfärssås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Genom att koka ihop ingredienserna till denna färssås under längre tid blir detta en fyllig variant. Dessutom är det mycket olika smaker som gifter sig fint med varandra vilket den vardagliga såsen sällan har. Prova, den är värd mödan och är super som grund till chili con carne.

Ingredienser

  • 1 pkt krossade tomater med chilismak á 500 g
  • 1 pkt krossade tomater naturell á 500 g
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk viltfond
  • 2 tsk mushrom soya
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ rödlök, hackad
  • ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk franska örter
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 500 g köttfärs
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser, utom köttfärsen, i en gryta. Koka upp och låt sedan sjuda på väldigt svag värme under lock i en timme, vispa med en handvisp då och då.
    2. Smula ner den råa färsen i tomatsåsen och vispa tills all färs grynat sig. Sjud på svag värme ytterligare 15 minuter.
    3. Servera till spaghetti med en klick ostsås med philadelphia se separat recept. Servera och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben