Fyllning till semlor nr 1, hemmagjord mandelmassa

Serverar: 10 portioner

Inget slår den hemmagjorda mandelmassan till semlorna :P

Ingredienser

  • 1 ½ dl sötmandel (behöver inte vara skållad och skalad om du inte vill det)
  • 1 dl strösocker eller
  • ½ dl strösocker + ½ dl florsocker
  • Ca 1 dl mjölk
  • Inkråm från semlebullarna
  • Instruktioner

    1. Räcker till ca 10 medelstora semlor.
    2. Mal mandeln i mandelkvarn Lägg inkråm från bullarna i en skål. Häll över den malda mandeln och sockret. Mosa runt med en gaffel och tillsätt mjölken lite i taget tills du får den konsistens du vill ha på massan.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (2)

    bikbok 16 februari 2011

    Wow säger jag bara, tack för detta recept :) /Puuffen

    a-lie 22 februari 2012

    Så gott och så lätt att göra. Tusen tack för bästa mandelmassereceptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben