Fyllt vegetariskt medelhavsbröd

Serverar: 4 portioner

Fyllt bröd är en 80-tals klassiker som gärna tas tillbaka. Man kan fylla det med vad man vill och är lika gott varmt som kallt. Detta bröd är fyllt med sojafärs och underbara grönsaker.

Ingredienser

  • 8 frallor eller 1 bröd
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g sojafärs
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3 dl babyspenat
  • 2 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tärna zucchini och aubergine. Finhacka rödlöken och vitlöken. Fräs zucchini, aubergine, rödlök, vitlöksklyftor och sojafärs i lite olja. Det ska få fint med färg.
    3. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ner tillsammans med krossade tomater och babyspenat. Krydda med oregano, salt och peppar.
    4. Skär av toppen på brödet eller frallorna. Gröp ur innanmätet. Fyll brödet/bröden med färsröran och lägg på locket/locken.
    5. Gratinera i 10-15 minuter, eller tills brödet har fått fint med färg. Ta ut och servera med en mumsig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben