Gammaldags Köttbullar

Serverar: 4 portioner

Dessa är jättegoda. Brukar göra dessa till Jul.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • Flytande margarin till stekning
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, majsstärkelse, vatten och grädde i en bunke. Låt blandningen svälla 10 min.Tillsätt sedan ägg, lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna, inte allt för många åt gången, i matfett i en stekpanna. Skaka pannan då och då så att köttbullarna blir väl brynta. Efterstek dem i en gryta eller i stekpannan.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben