Gammeldags pepparkakor

Serverar: 60-80 portioner

Tid: 2 timmar

Detta recept har en kompis fått ärvt av sim mormor. Kakorna blir av lite större modell och tjockare.

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 6 dl sirap
  • 4 ½ tsk kanel
  • 4 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk malda nejlikor
  • 2 l vetemjöl
  • Pärlsocker till utbaket
  • Instruktioner

    Blanda samman allt till en deg. Var försiktig med mjölet för det går åt en del även till utbakningen. Kavla ut degen till önskad tjocklek och tag ut kakor med ett glas. Lägg på rikligt med pärlsocker och grädda kakorna i 200º i 10 minuter..

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 3 november 2008

    Ovanligt lättkavlad deg och mycket god smak. Kavlade ut till ca 4-5 mm tjocklek. Gick åt ca 1,8 l mjöl. Ett toppenrecept!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben