Gammelmormors köttbullar

Brukligt förr var ansjovisspad i köttbullssmeten. Det ger både sälta och extra smak.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 msk salt
  • 1 msk finmalen kryddpeppar
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 3 msk riven gul lök
  • 2 tsk potatismjöl
  • 400 g kokt, kallriven potatis (ca 5 st)
  • 3 ansjovisfiléer
  • 3 msk ansjovisspad
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem ansjovishack, ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
    2. Blanda färsen med potatisblandningen. Ansluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
    3. Sätt ugnen på 150 grader. Forma stora köttbullar och lägg på fat. Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    UllaC 12 december 2010

    Jag gjorde köttbullarna på blandfärs istället för nötfärs och de blev jättegoda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben