Gelehallon

Till detta behöver man extra redskap: digitaltermometer (alt. sockertermometer) och silikonformar.

Ingredienser

  • 450 g socker
  • 150 g glykos
  • 180 g vatten
  • 200 g hallonpure (passerad)
  • 7 g citronsyra
  • 20 g gelatin
  • Instruktioner

    Koka socker, glukos och vatten till 140C. Använd en termometer. Tillsätt passerad hallonpure och koka upp till 120C. Tillsätt citronsyra och blötlagda gelatinblad. Fördela i silikonformar och pudra med strösocker. Låt stå i rumstempratur i ett par timmar. Ploppa ur formar och vänd i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    saintsaens 24 april 2010

    Jag tror inte att strösockret kommer fästa om du direkt vänder hallonen i det. Prova att i en sil och under omskakning ånga dem ett par sekunder över kokande vatten. Detta ger klistrig yta och sockret fastnar mycket lättare.

    annelieberggren 26 april 2010

    Tack för tipset, det tänkte jag inte på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben