Germans gyros med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket enkelt och gott!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfile
  • Marinad
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 klyftor vitlök (pressade)
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 st pitabröd
  • Isbergssallad (strimlad)
  • Tomat (klyftad)
  • Salsasås
  • Tszatziki (se recept nedan)
  • Tsatziki
  • 0,5 st Gurka
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 dl Matyoghurt
  • 2 klyftor Vitlök
  • 1 krm Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen tunt och lägg strimlorna i en marinad av övriga ingredienser Låt kycklingen stå och dra i kylen i en halvtimme. Fräs i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.
    2. Tsatziki Riv gurkan grovt. Lägg gurkan på hushållspapper och strö över salt. Låt dra 15 minuter. Pressa ur gurksaften.
    3. Blanda gurkan med matlagningsyoghurt. Smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar.
    4. Servera i värmda pitabröd med sallad, tomater, salsa och tzatzikin.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lill-lindqvist 25 februari 2008

    Supergod smak på kycklingen

    Shoutoutloud 22 juli 2013

    7åringen liksom föräldrarna ääälskade det!3åringen åt bara pitabröd men han äter å andra sidan typ ingenting!kommer definitivt att göras igen,kanske ska prova fläskfilé eller quorn nästa gång(syrran är vego) tror det skulle gå jättebra!=)tack för ett super simpelt å gott recept!!*5*

    Shoutoutloud 22 juli 2013

    ps jag skippade salsan,gjorde "egen" tzatsiki (en annan än detta recept) och jag halverade mängden marinad för jag hade ca 600 g kyckling. Min 1 kilos påse var 4 filéer men de var så stora när man strimlat så jag tog bara lite mer än hälften.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben