Gi-cheesecake med citron och mandel

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Helt GI rätt så alla kan unna sig en bit som tårta eller dessert. Så fräsch och god. Att den dessutom är nyttig skadar ju inte.

Ingredienser

  • 100 g finmald mandel
  • 100 g finmalda solrosfrön
  • 2 msk Ica stevia strö
  • 1 tsk kanel
  • 60 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 600 g naturell färskost
  • 3 dl keso
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • ca 5 msk Ica stevia strö
  • Garnering
  • 1 citron
  • 10 citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Mal mandel och solrosfrö i en matberedare till en fin massa. Tillsätt fruktsocker,kanel och smör. Blanda till en deg. Tryck ut den i en lätt smord form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter. Grädda botten i 5 min i 175 grader.
    2. Kör färskost och keso i matberedaren till en slät massa. Tillsätt ett ägg i taget, skal från en citron och fruktsocker, rör om. Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna, gärna till nästa dag i kylen. Garnera med tunt skivade citron klyftor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bigganst 1 november 2012

    Jättegott och jättelätt. Gott med hallon på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben