GI - Kyckling med balsamicosirap och getost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Familjetips! Getosten kan bytas ut mot en mild fetaost blandat med keso. Spenaten kan bytas ut mot vanlig sallad men smyga i lite spenat i alla fall för det är nyttigt.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur, okokt
  • 4 st kycklingfiléer, små
  • 1 påse bladspenat, färsk
  • 2 st päron, i bitar
  • Salt
  • Peppar
  • Smör, till stekning
  • 100 gram getost, (chevré)
  • Balsamicosirap
  • 5 msk balsamvinäger
  • 0,5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.
    2. Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.
    3. Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.
    4. Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.
    5. Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 7 februari 2009

    Det här var supersmarrigt.

    Gitsan 9 januari 2011

    Vet inte vart min förra kommentar tog vägen med detta recept gillade jag! Gott, nyttigt och enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben