Familjetips! Getosten kan bytas ut mot en mild fetaost blandat med keso. Spenaten kan bytas ut mot vanlig sallad men smyga i lite spenat i alla fall för det är nyttigt.
Ingredienser
3 dl bulgur, okokt
4 st kycklingfiléer, små
1 påse bladspenat, färsk
2 st päron, i bitar
Salt
Peppar
Smör, till stekning
100 gram getost, (chevré)
Balsamicosirap
5 msk balsamvinäger
0,5 st kycklingbuljongtärning
2 msk fruktsocker
Instruktioner
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.
Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.
Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.
Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.
Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.
Det här var supersmarrigt.
Vet inte vart min förra kommentar tog vägen med detta recept gillade jag! Gott, nyttigt och enkelt!