Gills ölköttbullar

Serverar: 6-8 portioner

Min familj älskar smaken på ölköttbullarna. Såsen blir så god att man vill äta den med sked.

Ingredienser

  • 1½ kg fläskfärs
  • 1 liten öl
  • 2 ägg
  • 4 gula lökar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 knippe gräslök
  • Kryddor
  • 3 nypor vitpeppar
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk chiligrillkrydda
  • 3 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ msk chilipulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • ½ msk piffiallkrydda
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och persilja. Lägg alla ingredienser, utom ½ dl öl, i en bunke, även kryddorna.
    2. Stek köttbullarna på järnet. Spara fettet som blir kvar i pannan och använd det till en vanlig sås. Använd ½ dl öl till såsen. Gör sås som du brukar göra, krydda och tillsätt ölet.
    3. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Evia 19 maj 2008

    Mums mums

    Sandra-Louise 22 juni 2008

    Bästa som finns är mammas ölköttbullar,,, mumms mumms

    king200 22 juni 2008

    ja man blir inte full men redigt gott

    lapp 6 februari 2014

    Köttbullarna blev verkligen mjuka,inte det minsta torr och med en väldigt god smak. Jag hade köpt färskt bogfläsk i bit som jag malde ner till färs och det verkligen toppen.

    puntella 22 december 2016

    Hur mycket är 1 liten öl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben