Gin och tonic sorbet

Kan man inte dricka den så kan man äta den. Gott för den som tycker om en GT på sommaren.

Ingredienser

  • ½ dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 1 citron, saft av den
  • 1 ½ dl tonic
  • 1 dl gin
  • 1 äggvita
  • ½ dl florsocker
  • 200 g gröna druvor
  • ½ dl socker
  • 1 citron, saft av den
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och socker tills sockret lösts upp, tillsätt citronsaften och koka ytterligare i 5 minuter. Tillsätt Gin och tonic, låt det svalna.
    2. Frys i en lufttät behållare i 1 ½ timme.
    3. Vispa äggvita och florsocker till maräng, rör ner den i sorben, frys ytterligare några timmar.
    4. Koka en lag av socker och citron, halvera vindruvorna och rör ner dom i sockerlagen. Låt det svalna. Servera sorben tillsammans med druvorna i sin lag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben