En riktig påsktårta - gul och prydd med söta marsipankycklingar. Fromagefyllningen smakar passionsfrukt och är luftigt lätt.
Ingredienser
Bottnar
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 pkt passionsfruktsfromage
Garnering
2 passionsfrukter
Ca 80 g marsipan
Blockchoklad
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Tillaga fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt fromagen stelna i kylen 20-30 minuter.
- Gör bottnarna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet. Rör smeten slät och häll den i en avlång, smord och bröad kakform. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.
- Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den sedan i två bottnar. Bred ut fromage på den första bottnen, lägg på den andra och toppa med resten av fromagen. Dela passionsfrukterna till garneringen. Gröp ur fruktköttet och fördela det över tårtan.
- Forma små kycklingar av marsipan och doppa dem i lite smält blockchoklad. Garnera tårtan med påskkycklingarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)