Glad påsktårta

Serverar: 6-8 portioner

Denna är så god - lägg på jordgubbar i stället. En riktig påsktårta – gul och prydd med söta marsipankycklingar. Fromagefyllningen smakar passionsfrukt och är luftigt lätt.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 pkt passionsfruktsfromage
  • Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • Ca 80 g marsipan
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen: Tillaga fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt fromagen stelna i kylen 20–30 min.
    2. Gör bottnarna: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet. Rör smeten slät och häll den i en avlång, smord och bröad, bakform. Grädda kakan i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 25 min.
    3. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den sedan i 2 bottnar. Bred ut fromage på den första bottnen, lägg på den andra och toppa med resten av fromagen. Dela passionsfrukterna till garneringen. Gröp ur fruktköttet och fördela det över tårtan.
    4. 4 Forma små kycklingar av marsipan och doppa dem i lite smält blockchoklad. Garnera tårtan med påskkycklingarna.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben