Glaserade lavendelmuffins

Serverar: 12 portioner

Har du torkade lavendelblommar hemma i linneskåpet? Då kan du prova dessa muffinsen.

Ingredienser

  • 1 stort matäpple, skalat, urkärnat och tunt skivat
  • 3 msk vatten
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 4 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • 1 ½ tsk vaniljessens
  • 1 msk torkade lavendelblommor, repade från stjälkarna
  • Lavendelglasyr
  • 100 g florsocker
  • 1 msk torkade
  • Lavendelblommor
  • 1 msk flytande glykos
  • 1-2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. En dag innan du bakar muffinsen häller du florsocker i en skål och blandar med med lavendelblommor. Täck med plastfolie och stå över natten tills du ska använda del
    2. Muffins: koka upp skivat äpple och vatten i en kastrull, lägg på ett lock och låt sjuda 15-20 minuter tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt svalna. Kör till slät puré i en matberedare.
    3. Placera pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Sikta ner bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Rör smör och socker luftigt i en separat skål, rör därefter ner uppvispat ägg, vaniljessens, äppelpuré och torkade lavendelblommor.
    4. Rör snabbt ner blandningen i de torra ingredienserna. Smeten ska inte röras så länge — det gör inget att det är lite klumpar i den. Fördela muffinssmeten i pappersformarna (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar)
    5. Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Låt dem kallna på ett bakgaller. Nu gör du färdigt glasyren: sikta ner florsockret med lavendelblommorna i en skål; kasta blommorna. Rör ner glykos och så mycket mjölk att glasyren går lätt att breda. Glasera muffinsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben