Lavendelmuffins

Serverar: 12 portioner

Med fil eller yoghurt och honung. Ger 12 muffins i mediumstora formar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl fil eller yoghurt
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 msk flytande honung
  • Rivet skal av en citron
  • 1 ½ msk krossade, torkade lavendelblommor
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Tillsätt fil, margarin och honung.
    3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Rör ihop försiktigt, vispa inte.
    4. Fyll 12 mediumstora muffinsformar till drygt hälften och grädda dem i mitten av ugnen, 175º, i 15-20 minuter.
    5. Tips: Krossa lavendeln blandad med en aning strösocker i en mortel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skittles 17 juli 2009

    Hade hoppats på mer framträdande lavendelsmak och doft men de blev ändå goda. Fick ta apelsinskal istället för citron, kanske tog det över, jag vet inte. Mer lavendel i kanske? Tänker servera dem till helgens kalas och göra en enkel frosting och dekorera med torkade blommor och silverkulor. Goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben