Lavendelmuffins med chokladbitar

Serverar: 24-30 portioner

En ton av Provence i sockerkaksmuffinsen är härligt. Ljuvligt doftande muffins!

Ingredienser

  • 2 dl lavendelsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl yoghurt
  • 1/2 dl olja
  • 50 g smält Bregott
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • Topping
  • Lite vispad gräddad blandad med Kesella
  • Någon liten ätlig blomma som lavendel eller viol
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt i en rymlig skål. Rör ned yoghurt, olja och avsvalnat Bregott. Blanda mjöl, bakpulver och hackad choklad i en annan skål. Rör ned mjölblandningen i sockersmeten. Smeten ska bli tjock. Klicka ut smeten i pappersformar som helst ställs i en muffinsplåt.
    2. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter. Vispa gärna lite grädde och blanda med Kesella och spritsa på de avsvalnande muffinsen.
    3. Tips: Lavendelsocker finns specialaffärer - men du gör det lätt själv genom att köpa en påse lavendelblommor och mixa 1 tsk lavendelblommor med 2 dl socker i mixer eller matberedare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 4 juli 2008

    Muffinsen skal helst ätas samma dag som de bakas. Dagen efter är de hårda. Doftade gott när de bakades, men hade inte någon speciell smak. Ska nog mycket lavendel i. Inte min "cup of thee". Får bara en stjärna av mig själv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben