Sagolika lavendelmuffins

Serverar: 12 portioner

Visst ser dom sagolikt goda ut. Har inte själv hunnit prova muffinsen, men så fort lavendeln börja blomma, ska jag absolut prova.

Ingredienser

  • 115 g råsocker strö
  • 115 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk finhackade lavendelblommor
  • 1/2 tsk vaniljessens
  • 175 g extra fint vetemjöl, siktat
  • 150 g florsocker
  • Dekoration
  • Lavendelblommor
  • Silverkulor (tårtdekoration)
  • Instruktioner

    1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Rör socker och smör vitt och luftigt. Tillsätt äggen, lite åt gången. Rör ner mjölk, lavendelblommor och vaniljessens och vänd sedan försiktigt ner mjölet.
    2. Fördela muffinssmeten i pappersformarna och grädda i 200° varm ugn i 12-15 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och är gyllengula. Ovansidan ska snabbt resa sig om man trycker lätt på den.
    3. Sikta ner florsockret i en skål några minuter innan muffinsen är klara. Rör ner så mycket vatten att det blir en tjock glasyr.
    4. Lägg muffinsen på ett bakgaller och klicka glasyr mitt på dem. Den ska rinna över ovansidan. Dekorera med lavendelblommor och silverkulor och servera så fort muffinsen har kallnat.

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben