Sagolik god Karl-Johanssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Perfekt mat nu i höst att värma upp sig efter en kulen dag ute. Och en god vegetarisk rätt för er som försöker äta mindre kött.

Ingredienser

  • 50 g torkad Karl-Johans svamp ( som blötläggs)
  • 2 schalottenlökar ( eller en vanlig gul)
  • 7 dl grönsaksbuljong ( eller någon matsked fond + vatten)
  • 2 dl vitt vin ( matlagningsvin går perfekt)
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Stek svampen lite knaprig, salta sparsamt och ha sen i löken som steks mjuk. Mixa sedan svampen riktigt fint till ett "mos" Ha tillbaka svampen och löken i pannan och slå i buljong, grädde och vin, låt sjuda ca 15 minuter.Soppan ska vara krämig men inte för tunn. Gott är det också att spara några stekta svampbitar för att lägga tillbaka efter att soppan mixats. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5
    4.6
    30 min
    12-15
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben