Dubbelt upp av glassen? Gör den i två omgångar för bästa resultat.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 pkt saffran (½ g)
4 äggulor
½–1 msk rosenvatten
2 tsk vaniljsocker
1–2 msk pistagenötter
Instruktioner
Koka upp grädde och strösocker.
Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen.
Rör ner äggulor och rosenvatten.
Värm på svag värme under omrörning till en tjock kräm.
Smaksätt med vaniljsocker.
Sila krämen och låt den kallna.
Frys glassen minst 4 tim. Ta fram den 30 min innan servering.
Hej
Saffranglass med rosenvatten och pistasch kommer från Iran. Det blir rättvis om ni skriver ordet "persisk" i början av receptet. Tack på förhand
Mvh
M & F
Hej Saffranglass med rosenvatten och pistasch kommer från Iran. Det blir rättvis om ni skriver ordet "persisk" i början av receptet. Tack på förhand Mvh M & F