Stenkyrkas saffransglass

Serverar: 8-10 portioner

Läckert att bjuda på

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 8 äggulor
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 2 msk glukos (40 g)
  • Instruktioner

    1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en kastrull. Blanda med saffran, mjölk och grädde. Koka upp blandningen och låt den sedan svalna.
    2. Vispa sockret och äggulorna luftigt och rör ner i gräddmjölken. Häll även i apelsinjuicen.
    3. Hetta upp glassblandningen till 85 °C och rör i glukosen. Låt gärna vila i kylskåpet i 8 timmar för att få en extra len konsistens.
    4. Kör glassen i glassmaskin tills den är färdig. Frys in glassen i minst 1 1/2 timme före servering. Eller frys glassen i bunke i ca 5 timmar och rör med ca 30 minuters mellanrum.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben