Saffransglass med honung serverad med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Behövs egentligen inga kommentarer - den är ljuvlig!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 paket saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • Sås
  • 200 g djupfrysta hallon
  • florsocker efter smak
  • eventuellt några matskedar vatten
  • Garnering
  • kiwifrukt
  • hallon
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    Vispa äggulorna tillsammans med socker, honung och saffran till en pösig smet. Vispa grädden till fast skum. Rör ner grädden i äggsmeten och rör om så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en form. Ställ formen minst 6 timmar i frysen. Tina hallonen och kör dem i mixer eller matberedare. Smaka av såsen med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är tjock. Ta fram glassen precis innan den ska avnjutas. Stjälp upp och garnera. Bjud hallonsåsen till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Thunnan 29 september 2008

    Hur gott som helst, min nya favorit =)

    moni63 27 mars 2009

    Mycket god, i lagom mängd. Denna ska jag göra igen till nästa jul!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben